Fotoblog over de honden van Henk & Ine uit Helmond

zaterdag 21 juli 2012

Schapen! En schrikdraad.

Het Buntven, tussen Deurne en Helmond. We gaan er met enige regelmaat wandelen met de honden. Een mooi groot ven waar ze kunnen genieten van het water.

Deze week had het gebied echter een verrassing in petto. Schapen!
Die beesten moesten natuurlijk van dichterbij bekeken worden! De schapen zaten achter een hekje met schrikdraad en uiteraard, het kon niet uitblijven, moesten beide honden hun neus eraan stoten. Daar raakten ze wel van onder de indruk, want beide (als een ezel dit al niet doet), overkwam het geen tweede keer.

Overigens, getuige dit bericht dat ik naderhand had opgezocht, blijven de schapen hier een week en zijn ze volgende week weer vertrokken. Tijdelijke begrazing dus.

Maar goed, we hebben in ieder geval weer fijn gewandeld en de schapen zorgden voor een aangenaam landelijk geurtje!

Foto-impressie.


4 opmerkingen:

 1. die foto tusssen de bomen. Mooi!!
  hoe gek het ook klinkt voor een stad als rotterdam maar wij komen regelmatig schapenkuddes tegen. Ik lijn Thorgal aan als ik het op tijd zie want hij gaat toch jagen en blaffen. Misschien moet hij ook zijn neus maar eens stoten. Maar om dat nou opzettelijk te veroorzaken...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, doe maar niet opzettelijk, die van ons waren een beetje dom :-)

   Zou je inderdaad niet verwachten bij Rotterdam. Hier was het voor ons de eerste keer. 't Schijnt ook niet echt rendabel te zijn hoorde ik laatst, schaapskuddes, er moet nogal wat subsidie bij.

   Verwijderen
 2. Wat een prachtige plaatjes! Andere diersoorten blijven toch boeiend voor onze hondjes. Sara vindt het ook zo leuk om even stil te staan bij schapen, koeien en pony's. Maar pas kwam er een wat groot exemplaar van een koe heel dicht bij het hek en dat was toch iets te spannend, toen volgde er wat geblaf.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had op jullie blog gezien hoe Sara naar de pony's aan het kijken was, zo leuk!

   Verwijderen