Fotoblog over de honden van Henk & Ine uit Helmond

Pagina's

vrijdag 13 juli 2012

King Kong

Shadow speelt erg graag met stokken en vindt het geweldig om er achteraan te rennen en ze te apporteren. Maar eigenlijk is het te gevaarlijk. Het kan soms verkeerd aflopen; als de stok in de grond blijft steken en de stok schiet in de keel... brr... Bij een duitse herder die in de straat achter ons woont is dit al eens gebeurd en die had het bijna niet overleefd.

Dus hebben we een rubberen werpstok van Kong aangeschaft om af en toe mee te nemen naar het veld. Zie hier beide honden met de stok sjouwen: zowel Odin als Shadow willen hem vasthouden. Maar eenmaal op het veld is het alleen Shadow die erachteraan rent - onze Saarloos vindt daar geen bal aan. Dus nemen we voor hem maar een tennisbal mee, vindt ie wel leuk om mee te spelen.



5 opmerkingen:

  1. 't Is al heel wat dat Odin een tennisbal wel leuk vindt. Sara vindt ook daar niet veel aan. Maar dollen en spelen met Luna, daar geniet ze van. Goed idee zo'n rubber stok!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Saarloosjes spelen vooral graag met andere honden, en zijn minder gefocust op attributen, wat herders duidelijk wel hebben - althans, dat is onze ervaring. Maakt het ook wel boeiend, die verschillen in karakter.

      Verwijderen
    2. Die rubberen stokken zijn echt een uitkomst. Best wel prijzig (iets van 19 euro), maar dan heb je ook wat.

      Verwijderen
  2. Zoran gaat ook altijd wel graag achter stokken aan en ik heb het ook al vaker gehoord dat het fout is gegaan. Maar Marco gooit altijd zo hoog en ver dat Zoran blijft wachten en pas gaat rennen als hij de stok ziet neerkomen.
    Ik denk dat zo'n rubbere stok bij Zoran al snel meerdere kleine stokjes worden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha, wat een slimmerik, Zoran! Shadow kijkt niet eens: die begint al met rennen als ik aanstalten maak om te gooien. Pas daarna kijkt ie waar de stok neerkomt en hij is zo snel dat als hij in de goede richting is vertrokken hij hem meteen al te pakken heeft.

      Zo'n rubberen stok is wel stevig hoor, maar inderdaad, als ze er op zouden kauwen krijgen ze hem denk ik wel kapot.

      Verwijderen