Fotoblog over de honden van Henk & Ine uit Helmond

zondag 30 december 2012

Kerstsnee

Geen witte kerst dit jaar. Geen sneeuw, maar wel veel water. Man man man, wat heeft het veel geregend de laatste dagen. Dus is het ploeteren, met laarzen aan door de modder en de plassen tijdens de boswandeling op eerste kerstdag, 's morgens vroeg.

En die wandeling loopt ook nog eens niet goed af. Tegen het einde, als we het bos verlaten, blijft Odin achter. Pas als we hem roepen komt hij aangestrompeld. Er zit in een snee in zijn linkervoorpoot. Het bloedt een beetje, niet teveel gelukkig, maar of het ernstig is valt in het schemerige licht niet goed te zien.

Snel haasten we ons naar huis. Ik spoel zijn poot schoon in een emmer water. Ik geef de honden te eten, en daarna gaan ze op hun gemak liggen. Odin blijft echter aan zijn poot likken en ik bekijk de wond nog eens goed in het licht. Tot mijn schrik zie ik dat de snee in zijn poot toch dieper en langer is dan ik in eerste instantie dacht. Dat MOET gehecht worden, maar het is kerstmis, schoonouders staan dadelijk op de stoep, er moet nog gestofzuigd worden, de huiskamer een beetje aan kant...

Maar het is niet anders. Ine belt de dierenarts en we kunnen gelukkig meteen terecht. Onder de lamp, op de tafel bij de dierenarts kunnen we het nog beter zien: een (op zich) mooie rechte snee, zonder rafelingen, maar centimeters lang en behoorlijk diep. Gelukkig zijn er geen pezen geraakt, maar de snee loopt van onder zijn duimnagel tot op de zool. Dat moet een stuk glas of iets dergelijks geweest zijn, of een kapot blikje waar hij in is getrapt - mensen laten zoveel rotzooi achter in het bos!

Odin krijgt een roesje en is al snel onder zeil. De dierenarts heeft 14 hechtingen nodig om de wond goed te dichten. Verbandje erom, en even later zijn we weer thuis. Schade in geld: 290 euro! Want dubbeltarief vanwege feestdag, antibiotica, kap, roesje etc. Maar dat doet er niet toe. Hij is goed verzekerd, en het belangrijkste is dat de wond goed geneest.


Inmiddels zijn we 5 dagen verder. Het verband is er na 2 dagen afgegaan en de wond is al mooi aan het genezen. We hebben het een paar dagen heel rustig aan gedaan om de poot niet te veel te belasten, maar vandaag hebben we al weer een behoorlijke wandeling gemaakt. Ging prima! Odin hinkt nog maar een heel klein beetje en we verwachten dat dat met een paar dagen ook wel weer over is. En over 5 dagen mogen de hechtingen er al weer uit.


6 opmerkingen:

 1. Gelukkig .Een gezond lijf geneest gelukkig snel .
  Dus we kunnen snel eens gaan wandelen.
  Vanochtend met broer Thorgal gewandeld hier.Ben heel benieuwd of Odin ook zo groot is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We gaan zeker een keer wandelen binnenkort. Volgend weekend zitten we nog helemaal vol maar daarna krijgen we weer ruimte :-)

   Odin is geen kleintje maar Thorgal is groter!

   Verwijderen
 2. zie in die foto ook heel veel Thorgal :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb zelf het idee dat de jongens uit het nest steeds meer op elkaar beginnen te lijken.

   Verwijderen
 3. He-eeeenkk
  Waar blijven de sneeuwverhalen en foto's van mijn broer?
  groeten uit een koud Rotterdam,
  Thorgal

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ahhhhhhh, sneu voor Odin. Zonder hechtingen werd hij vast weer de oude!

  BeantwoordenVerwijderen