Fotoblog over de honden van Henk & Ine uit Helmond

Pagina's

zondag 20 mei 2012

Odin doet een herdershond na.

Shadow is een herdershond. Dat zie je omdat hij met stokken sjouwt. Dat doen namelijk veel herders. De hele wandeling met dezelfde stok sjouwen, en het mooiste van al is als het baasje het ding af en toe weg wil gooien. Dan kan de hond erachteraan. Kei leuk!

Zo niet Odin. O zeker, af en toe neemt hij ook wel eens een takje op, maar om daar nu meer dan tien passen mee te moeten lopen, o nee, zonde van de inspanning. Wat is daar nu aan?


Maar verhip! Wat zien we nu? Lopen ze nu allebei met een stok? FF inzoomen...


Ja waarachtig. Ook gij, Odin? Wel, 't is meer een latje, maar toch. En meneer kijkt er bij alsof ie denkt "nou? Wat is hier nu weer voor bijzonders aan? Ik kan dat ook wel, met een stok lopen."

En een halve kilometer verderop, in de sloot, ja hoor, nog steeds hetzelfde stokje. Niet te geloven, meestal vindt hij het na een paar tellen toch echt niet interessant meer.



Ik heb het. Ik snap het. Odin doet een herdershond na.

9 opmerkingen:

  1. Als hij ook in het luisteren een herdershond na gaat doen..
    Vind het echt knap van hem dat hij zo lang geinteresseerd kan blijven in dezelfde stok. Zoran houd een stok ook maar een meter of tien vast en als je hem een keer gooit, dan kijkt hij je een keer aan als hij bij de plek is waar de stok ligt en loopt vervolgens verder zonder.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, nou voorlopig luistert Odin niet zoals Shadow. Maar hij heeft ook een totaal ander karakter - er valt hem (vooralsnog) weinig te leren met een balletje of een stok, want het interesseert hem gewoon niet. Niet gefocused als een herder zullen we maar zeggen, niet die "will to please". Zoals jij hier Zorans reactie beschrijft op het gooien met een stok, zo doet Odin precies hetzelfde. Typisch saarloos :-)

      Verwijderen
  2. Ik wist eerlijk gezegd helemaal niet dat een Saarloos eigenlijk niets met stokken heeft. Haha, Doerak wil ze graag pakken. Van meet af aan. Niet, omdat wij dat willen, maar omdat het lekker stuk kan! Zal wel a-typisch gedrag zijn. Op z'n Doeraks, haha.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik generaliseer hier natuurlijk ook wel behoorlijk!

      Wat Odin wel vaak doet is een stokje pakken, er dan bij gaan liggen en er vervolgens op gaan liggen kauwen.

      Verwijderen
    2. Kauwen op stokken doet Zoran ook heel graag, maar apporteren zoals veel herders zouden doen, doet Zoran dus absoluut niet.
      Als we met iets, met Zoran willen spelen, dan moet dat iets eerst even getest worden. Als het niet kapot kan, dan is het niet interessant. Zoran kan wel af en toe lekker touwtrekken, maar langer als een paar minuten houd hij dat ook niet vol. Het touw gaat niet snel genoeg kapot dus is het niet meer leuk.

      Verwijderen
    3. Odin is precies hetzelfde. Nou is ie nog wel erg jong, maar voorlopig zie ik hem echt nog niets apporteren. Die saarloosjes verschillen door de bank genomen echt van herders wat dat betreft.

      Verwijderen
  3. Hahaha, wat herkenbaar ook weer. Sara pakt echt van alles, maar is het inderdaad na 10 passen alweer zat. Mira houdt gewoon vast tot ze thuis is. Als we een ballatje weggooien gaat Mira er als een speer achteraan en dat werkt soms wel aanstekelijk. Sara rent dan ook keihard en grist het balletje net voor Mira's neus weg. Terugbrengen bij ons? Ho maar, ze pakt het gewoon om Mira eens lekker te slim af te zijn volgens mij. Ik hoop dat Sara Mira vooral gaat nadoen in het luisteren, maar dat zal ijdele hoop zijn vrees ik. Maar ach zo'n eigenzinnig monstertje heeft ook wel iets.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja typisch zo he, die verschillen. Grappig dat het bij jullie ook zo is. Nou moet ik zeggen dat ik Shadow wel heb moeten trainen dat ie een balletje ook terugbrengt en vervolgens ook nog loslaat, maar Odin heb ik zelfs nog niet zo ver gekregen dat ie er uberhaupt achteraan gaat.

      Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen