Fotoblog over de honden van Henk & Ine uit Helmond

Pagina's

dinsdag 27 december 2011

Pupje wit

Eén hond is ook maar één hond en al een tijdje zijn we weer op zoek naar een tweede. Henk is al jaren een grote fan van Saarlooswolfhonden. Ine vindt ze in eerste instantie wat te groot, maar als blijkt dat Shadow voor een herder nogal fors is uitgevallen (schofthoogte 70 cm; onze vorige herders waren niet groter dan 64 cm) vindt ze het eigenlijk ook wel weer meevallen. Omdat ze wel helemaal weg is van Saarlozen (heel vroeger bij haar thuis hebben ze er tijdelijk ook een gehad), is ze om.

Halverwege 2011 gaan we op zoek naar een Saarloos. Het mooiste zou zijn als we eind 2011 of begin 2012 een pup zouden kunnen aanschaffen, want dan is Shadow ongeveer anderhalf jaar oud, zo'n beetje door de puberteit heen, wat standvastiger qua karakter maar ook nog lekker jong volwassen genoeg om voor jaren een speelkameraadje te hebben. Want 2 honden is echt veel leuker nog dan 1!

Een saarloospup is echter niet zo gemakkelijk te verkrijgen als een herderpup. Het is maar een klein Nederlands ras en die pluk je niet zomaar eventjes van Marktplaats.

Uiteindelijk hebben we eind 2011 in kunnen schrijven bij het nestje Byela van Riva voor "pupje wit". Iedereen is dan ook dolgelukkig dat Odin begin januari 2012 naar ons zal komen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten