Fotoblog over de honden van Henk & Ine uit Helmond

zondag 18 maart 2012

Meten is weten

Het is altijd van belang om het gewicht van je hond in de gaten te houden. Ten eerste vinden wij het belangrijk dat de hond niet te dik is en bij een pup is het ook belangrijk om te zien of hij zich goed ontwikkelt.

Omdat we Odin rauw vlees als voornaamste voeding geven, wegen we hem elke week om te zien of hij genoeg aankomt, en tegelijk controleren we steeds of we zijn ribbetjes nog goed kunnen voelen door de huid heen zodat we weten dat hij niet teveel eten krijgt. De hoeveelheid vlees die hij krijgt wordt door ons nog steeds regelmatig opgeschroefd: op dit moment krijgt hij 3 x 265 gram vlees per dag (in totaal dus 795 gram).

Odin is nu 4 maanden en 10 dagen oud. Zijn gewicht is 22,3 kg. Zijn schofthoogte is 56 cm, maar zijn kont steekt minstens 2-3 cm hoger :)
6 opmerkingen:

 1. Mooie vent hoor ;)
  Wij werden natuurlijk ook wel nieuwsgierig hoeveel Devi nu weegt, dus gelijk gewogen. Ze weegt nu 22 kilo. Schofthoogte moet ik nog maar eens opmeten. Devi blijft niet stil staan.
  Wij geven nu 700 gram vlees per dag. En dan nog de beloningssnoepjes/brokjes etc wat ze extra krijgt. Maar ze is een teef, dus heeft minder nodig als haar broertjes ;)
  Maar heel leuk om te lezen dat hij het zo goed doet! Zodra Riva niet meer loops is komen we snel een keer langs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha, nee die schofthoogte is niet gemakkelijk op te meten - ik kan er ook wel makkelijk een centimeter naast zitten.

  Fijn trouwens dat alle pups uit het nest het zo goed doen - dat moet jullie een goed gevoel geven. En jullie zijn van harte welkom uiteraard met de dames :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Net even bij Zoran teruggekeken hoe groot hij toen was en zo te zien groeit Odin tot nu toe even snel als Zoran.
  Wegen kunnen we hem hier niet, dus daarvoor zouden we echt naar de dierenarts moeten, maar we hebben hem wel laats opgetild en denken dat hij de 40 kilo toch wel bereikt heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, zo doe ik dat ook: optillen en dan met hond op de weegschaal gaan staan terwijl iemand anders het gewicht laten aflezen - en dan mijn gewicht eraf trekken natuurlijk :-)

  Zou goed kunnen dat Zoran 40 kg weegt - ik heb hem naast Shadow zien staan en die weegt 36 kg.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo,
  Wij hebben ook een aantal honden (Duitse Herder, bastaard herder, teckel en Saarloos)en ik geniet van jullie blog. Onze Saarloos is ook nog een pup, ze is nu 19 weken (teefje) en weegt 17 kilo. Schofthoogte is lastig te meten, maar lijkt 50 cm te zijn. En ja, ook bij onze Sara is de kont wat hoger. Aangezien onze Sara een teefje is, lijkt het me netjes als ik het met jullie Odin vergelijk. Groetjes en ik blijf jullie volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hoi,

  Zo, 4 honden! Dat is onderhand een echte roedel :-) Wij zouden er ook nog wel een bij willen, maar voorlopig houden we het nog maar even op twee - die twee vullen nu al de kofferbak van de auto.
  Wat leuk dat jullie nu ook een saarloos hebben! Ik ga straks jullie website ook eens bekijken. 19 weken - dan scheelt het een maandje met Odin. Schofthoogte is inderdaad lastig te meten. Ik schat onze Odin nu op ongeveer 61 cm, maar je zit er zo maar een cm naast :-)
  groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen