Fotoblog over de honden van Henk & Ine uit Helmond

Pagina's

zondag 25 maart 2012

Bot - goed voor de tanden!

Niets zo fijn om honden iets te geven waar ze ontzettend dankbaar en blij van worden. Wat dat betreft zijn het net kinderen. Wel, onze honden worden allebei helemaal wild van een kalfsbot. Ook Odin blijkt al van begin af aan een enthousiaste bottenknager.

Behalve dat het leuk is om te geven kwamen we er ook achter dat het knagen aan een kalfsbot erg goed helpt tegen tandaanslag. Shadow bleek daar vorig jaar een beetje aanleg voor te hebben (zijn kiezen kregen een wat bruine aanslag). De tip om hem dan wat vaker een bot te geven bleek enorm te helpen: het tandsteen verdween als sneeuw voor de zon! Daarom krijgen ze nu alebei regelmatig een bot.
Voor parelwitte tanden en kiezen!

zondag 18 maart 2012

Meten is weten

Het is altijd van belang om het gewicht van je hond in de gaten te houden. Ten eerste vinden wij het belangrijk dat de hond niet te dik is en bij een pup is het ook belangrijk om te zien of hij zich goed ontwikkelt.

Omdat we Odin rauw vlees als voornaamste voeding geven, wegen we hem elke week om te zien of hij genoeg aankomt, en tegelijk controleren we steeds of we zijn ribbetjes nog goed kunnen voelen door de huid heen zodat we weten dat hij niet teveel eten krijgt. De hoeveelheid vlees die hij krijgt wordt door ons nog steeds regelmatig opgeschroefd: op dit moment krijgt hij 3 x 265 gram vlees per dag (in totaal dus 795 gram).

Odin is nu 4 maanden en 10 dagen oud. Zijn gewicht is 22,3 kg. Zijn schofthoogte is 56 cm, maar zijn kont steekt minstens 2-3 cm hoger :)




vrijdag 16 maart 2012

Opnieuw het water in

Nadat Odin vorige week voor het eerst in het water had gespeeld, zijn we afgelopen dinsdag naar het buntven gereden om eens te zien of hij opnieuw het water in wilde. Het antwoord was ja, en het leverde ook nog een aantal mooie foto's op.

Shadow is altijd helemaal uitgelaten als we eropuit gaan.

Maar Odin ditmaal ook! Kijk eens wat een vaart voor zo'n jonge pup.


En elke keer als je het balletje ver weg het water in gooit, is Shadow vertrokken. 

En hij brengt het ook iedere keer terug! Maar potverdikke, wat heb ik daar in het begin op moeten oefenen, dat apporteren. Hij ging achter alles aan, maar terugbrengen, ho maar :-)


En Odin krijgt de eerste beginselen ook bijgebracht. Kijk daar! Maar 't zal mij benieuwen of hij ook gaat apporteren. 't Is geen herder hè, en stokjes of balletjes interesseren hem duidelijk minder dan bij Shadow het geval is. 



Maar in het water poedelen vindt hij nu leuk!




Zo... dat was fun! En nu weer terug naar huis.

zondag 11 maart 2012

Wandelen met Zoran op de Brunssummerheide alwaar Odin over zijn koudwatervrees heen bleek te zijn.

Vandaag zijn we met Eva en Marco met hun Saarlooswolfhond Zoran wezen wandelen op de Brunssummerheide. En we hadden geluk: het was eigenlijk zo'n beetje de eerste aardige lentedag van het jaar. Met een graadje of 13 en een bleek zonnetje was het prima wandelweer!


En ja, bij het ven gaat een stoere hond natuurlijk meteen het water in! Zoran en Shadow waren zo vertrokken.

En Odin? Zou hij weer aan de kant blijven staan? Neen, vandaag bleek hij eindelijk over zijn koudwatervrees heen. Voorzichtig en wijdbeens stapte hij het water in - 

- om er daarna vol voor te gaan!




Zoran, gisteren 1 jaar geworden, en Shadow, nu ruim anderhalf, waren regelmatig in dezelfde stok geïnteresseerd.

Niets mooiers toch dan honden die vrij kunnen spelen!



zaterdag 3 maart 2012

2 maal 8 weken en 2 dagen

Toen Odin 8 weken en 2 dagen oud was zijn we hem bij Michel en Daniëlle in Zaandam gaan halen. Vandaag is hij toevallig ook 8 weken en 2 dagen bij ons in huis. In die korte tijd is hij gegroeid van 7 kg naar 20 kg - bijna een verdrievoudiging in gewicht.

Afgelopen zondag zijn we trouwens met de honden naar het strand geweest bij Egmond aan Zee. In het water is Shadow altijd in zijn element - het is dat hij geen zwemvliezen heeft maar anders zou je denken dat hij liever een zeehond zou zijn. Odin bekeek het gespetter in het water echter wat liever vanaf de kant:
zie de foto's op Ine's facebook album.