Fotoblog over de honden van Henk & Ine uit Helmond

Pagina's

dinsdag 31 januari 2012

Winterpret

En toen werd het in deze verlengde herfst toch nog winter...

Odin met Jente - 12 weken tegenover 20 maanden en nu al ongeveer even groot. En zo'n klein hondje is Jente nu ook niet!

Voor Shadow is het nu de 2e winter

Samen spelen in de sneeuw

Nee hoor. Geen last van koude voetjes.

Het lijkt de russische toendra wel.

ff het ijs testen...

zondag 29 januari 2012

Wandelen bij het Buntven

Het was vandaag zo'n heerlijke rustige zondag zonder verplichtingen... Uitslapen tot half acht en 's middags wandelen met de honden bij het Buntven tussen Deurne en Helmond. Het enige dat ontbrak was een zonnetje.

Shadow denkt: nu we een wolf in huis hebben, doe ik ook maar net alsof ik op een wolf lijk.


Heerlijk rennen door het water, ook al is het maar net nul graden buiten. Koud heeft Shadow het nooit!




Gooi dan!

Even poseren!

Deze stok lag helemaal in het water, maar Shadow heeft hem in zijn eentje naar het eilandje gesleept.


Voor diegenen die hier ook wel eens willen wandelen: ideaal voor een niet al te grote wandeling en het is afgesloten met een hek en poortjes.

Odin bekijkt het water liever nog van op het droge.

zaterdag 28 januari 2012

Niet voor de bbq

Omdat de honden niet op een dieet van worteltjes en andijvie kunnen worden gezet, hebben we de vriezer maar weer volgegooid. En het is dus niet voor de bbq deze zomer.
Een goeie 5 weken, hooguit 6, en dan hebben de smulpapen het weer op.


dinsdag 24 januari 2012

Odin komt eens kijken hoe Shadow zwemt

Shadow is een echte waterrat. We lopen vaak door het bos naar het kanaal om hem daar te laten zwemmen. En met zo'n zachte winter duikt hij er in januari ook nog graag in!

Omdat het kanaal voor Odin nog te ver lopen is, zijn we afgelopen zondag met de auto naar het kanaal gereden. Let op Odins reactie als Shadow met een grote plons in het kanaal springt....


zondag 22 januari 2012

Klein probleem

We hebben een klein probleem in huis. Kijk, hier ligt onze Shadow heerlijk te luieren op de bank, want zijn kleedje ligt op het hoekje. Heeft ie geleerd: als het kleedje erop ligt, mag hij op de bank. Anders niet. Dat zijn staart er een eind overheen steekt, daar doen we niet moeilijk over.

Maar nu: over een klein jaartje is Odin net zo groot. Mag hij natuurlijk ook een plekje. Maar waar gaan wij dan zitten? Op de grond?


dinsdag 17 januari 2012

Attack... de stofzuiger!

Wat is dit toch voor apparaat. Daar heb je hem alweer! Wat een monster. Maar ik ben niet bang...

Ha. Ik grijp je bij die belachelijk lange nek!

Wat een held hè. Maar hier staat de stofzuiger nog wel uit. Het lukte namelijk niet meer om Odin samen met de stofzuiger op de foto te krijgen toen hij eenmaal aan stond...

zondag 15 januari 2012

In het park op de uitlaatstrook.

Eindelijk is het wat beter weer geworden.
Onze honden hebben het geluk dat we helemaal aan de rand van de stad wonen, tegenover het park waar een groot veld is waar de honden los mogen lopen. Er zijn hier vaak meerdere honden te vinden - een uitgelezen plek om de pup te laten socialiseren met andere honden. We zijn hier dan ook echt elke dag meerdere malen te vinden.

Voorbij het park liggen de weilanden en het bos, waar we uiteraard vaak gaan wandelen. Voor Odin is het bos nu nog een beetje te ver, maar het zal niet heel lang duren en hij mag met Shadow ook mee het bos in.

Hier staan Shadow en Odin op de grote uitlaatstrook bij het park.

Kijk! Daar komt een kameraad van Shadow aan: Mando, de Zwitserse witte herder.


 Shadow en Mando, twee reuen, maar ze kunnen het altijd prima met elkaar vinden. Ze stoeien vaak dat het een lieve lust is. Je zou niet zeggen dat Mando al een jaar of 8 is; hij is nog net zo vrolijk als Shadow die nog anderhalf moet worden.


Odin probeert zo klein als ie is, al met het geweld van de twee grote honden mee te doen!




Kijk! Daar heb je Jente, het IJslandse hondje. Zij is meer van Odins maat, maar terwijl Shadow zijn vriendinnetje al aan het begroeten is, moet Odin eerst nog even aan een molshoop ruiken.

Wat heerlijk, zoveel vriendjes altijd op het veld. Een paar dagen geleden waren we zelfs met twaalf honden, maar dat vond Odin op dat moment toch nog wel een beetje teveel van het goede.


Odin denkt bij zichzelf: "laat die uitslovers maar rennen."

Zo! Dat was leuk vandaag!

dinsdag 10 januari 2012

Bij de dierenarts

Als je 9 weken oud bent, moet je voor het eerst met je nieuwe baasje naar de dierenarts. Met de fokker ben je er ook al eens geweest, maar nu moet je alweer!


Eerst ga je op de weegschaal (jee wat ben je al gegroeid), en daarna moet je wachten in de wachtkamer.

En dan roept de dokter je plots naar binnen. "Odin! Je mag komen hoor."


Bij de dokter in de kamer tilt het baasje je op een tafel, en de dokter kijkt je nog eens een keer na, en geeft je vervolgens een prik...

Maar dat is allemaal nog al eens snel gebeurd. En daarna een paar frolicjes als beloning omdat je zo flink bent geweest!


(volgens ons heeft Odin niets gemerkt van het prikje...)

zaterdag 7 januari 2012

Een bench voor Odin.

Shadow heeft al een bench, maar Odin moet natuurlijk ook zijn eigen bench hebben. Omdat de op een na grootste maat voor Shadow maar net groot genoeg is (als Shadow rechtop op het kussen in de bench staat, komt hij met zijn rug tegen de bovenkant), en Odin in theorie nog groter kan worden dan Shadow, hebben we voor Odin maar de grootste maat gehaald.

Terwijl het baasje met zijn twee linkerhanden de bench in elkaar zet, maakt het vrouwtje van een oud dekbed en een stuk stof een mooi groot kussen voor op de bodem van de bench. Daarop komt weer een kleedje te liggen en even later is Odins vaste slaapplaatsje klaar. Zo! Vanaf nu twee benches in de woonkamer.

Zo! Dat is geregeld. Ik lig hier prima!


donderdag 5 januari 2012

Saarlooswolfhond gesignaleerd in huis

Eindelijk dan! Odin mag naar huis. Donderdag 5 januari zijn we hem gaan ophalen in Zaandam. Jaren van gedroomd en nu loopt er dan toch een Saarlooswolfhond in huis.

Nou ja, een saarlooswolfhondje nog :-) 



Het ontvangstcomité stond klaar in de persoon van de zeer nieuwsgierige Shadow.


Het gezin is nu compleet!