Fotoblog over de honden van Henk & Ine uit Helmond

Pagina's

donderdag 28 oktober 2010

Herders groeien hard...

Herderpups groeien hard...

En er gaat een hoop voer in! Shadow krijgt Royal Canin brokjes, maar eigenlijk maakt het hem allemaal niets uit. Hij blijkt bepaald geen "pitser" (Helmonds voor kieskeurig persoon). Voor je drie keer met je ogen kunt knipperen is zijn voerbak weer leeg!



Dorstig is hij ook.



Shadow zal wel eens helpen met het uitpakken van de boodschappen. Dat is balen! Er zitten dit keer geen hondenkoekjes bij :-(

Het hardst groeien trouwens de oren. En ze staan elke dag weer anders!

vrijdag 15 oktober 2010

Speels en ondeugend

Puppies zijn bijna zonder uitzondering speels en ondeugend. Shadow vormt daarop geen uitzondering. De foto's spreken boekdelen, of niet?







Maar na de boevenstreken is het altijd fijn om bij het vrouwtje op schoot te mogen uitrusten.

vrijdag 8 oktober 2010

Er zijn dingen waar je vanaf moet blijven



Als pup moet je leren dat je van sommige dingen af moet blijven. Bijvoorbeeld chocola! Heel slecht voor hondjes...

woensdag 6 oktober 2010

Een bench voor Shadow

Als nieuw lid van het gezin krijgt Shadow natuurlijk zijn eigen plekje: een bench.

De laatste decennia is de bench enorm in opkomst gekomen. Al lang voordat Shadow in huis kwam hadden we besloten dat hij ook een bench zou krijgen. Onze vorige hond Sjarai had in het eerste levensjaar namelijk zoveel gesloopt dat we van meet af aan gezegd hebben: "dat nooit weer!"

Een bench biedt veel voordelen. Ten eerste helpt het bij het zindelijk maken, en ten tweede kan de pup niets in huis vernielen als je eens even niet thuis bent.

Maar niet alleen voor de baasjes biedt het voordelen: veel honden vinden het fijn om een eigen plekje te hebben waarin ze zich terug kunnen trekken. De bench is een prima vervanger voor het hol uit de natuur.

Uiteraard staat de bench van Shadow gewoon in de huiskamer. Om hem aan de bench te laten wennen, slaapt het baasje de eerste week beneden op de bank bij hem, terwijl het deurtje van de bench gewoon open staat. Op deze manier hoeft hij niet meteen de eerste nachten alleen te zijn.

Na 2 weken is Shadow er helemaal aan gewend en kan het deurtje dicht blijven en het baasje weer terug naar zijn bed in de slaapkamer. Op deze manier heeft Shadow geen enkele nacht hoeven janken van eenzaamheid. Ook is hij binnen een paar weken zindelijk.

Zo'n bench koop je wel op de groei :-)



En uiteraard liggen er knuffels in de bench.



Wat een heerlijk en knus slaapplekje!



zaterdag 2 oktober 2010

De komst van Shadow

Shadow komt op 2 oktober 2010 bij ons in Helmond wonen. Hij is dan 7 weken oud en weegt 4,5 kg.







De voerbak heeft hij al snel gevonden!



Het baasje is blij met de nieuwe aanwinst Shadow :-)